Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Více informací |
Přijmout všechny cookies Personalizovat |
Přijmout zvolené cookies |
Zavolejte nám
+420 775 791 057
Okra či gombo označují rostlinu ibiškovec jedlý z čeledi slézovité, známou též jako proskurník jedlý. Roste v tropických a subtropických zemích, kde se její plody používají v kuchyni jako zelenina. Zralé plody se jedí čerstvé nebo sušené a mleté. Okra je mazlavá a uplatňuje se jako zahušťovadlo, jinak není chuťově výrazná. V západní Africe ji najdeme v...
Vyrobeno z vybraných 10 speciálních koření a bylin v tom nejlepším poměru. Směs Mbongo přináší Vašim chuťovým pohárkům skutečné gurmánské dobrodružství africké kuchyně. Má silné a pikantní aroma, které Vás příjemně překvapí. Máte-li rádi tmavohnědé omáčky, pak ji určitě oceníte. Směs Mbongo je koření, které rozhodně musíte stojí za ochutnání.
Malé bobule hnědé barvy s aroma červeného ovoce jsou plody tropické rostliny, která se vyskytuje v západní Africe od Senegalu po Kamerun. Malam tvoří základní surovinu proslulých místních specialit, „omáčka Marie Penja“ a „kuře DG“ neboli kuře pro generálního ředitele. Aroma je výrazné, s nádechem kafru, chuť ovocně hořká se špetkou pikantnosti. Výborně...
Zrno přátelství pochází ze západoafrické rostliny rodu Aframomum, příbuzné zázvorovitých jako kardamom, kurkuma nebo guinejský pepř. Má vynikající ovocnou chuť připomínající banán, lékořici a citrusy. Tato zrnka jsou doslova pochoutky. Můžete je jíst jen tak a chroupat třeba celý den namísto nezdravých sladkostí nebo je použít mletá při přípravě jídel....
Mbongo je západoafrická rostlina s aromatickými zrny ukrytými v hnědých, luskovitých plodech. Je známé také jako šťavnatá melegueta a pochází ze stejného rodu jako Aframomum melegueta (rajské zrno), jemuž se podobá chutí s tím rozdílem, že Mbongo není pikantní. Jeho zrna mají prchavé dřevité, kafrové a citrónové aroma. Mbongo se hodí k drůbežím masům,...
Kořenicí rostlina ze skupiny nepravých pepřů, která roste pouze na náhorních plošinách v západní části Kamerunu. V tradiční kamerunské kuchyni se používá hlavně ke kořenění banánu plantain a vyhlášené speciality „kuře DG“ (kuře pro generálního ředitele). Díky svému bohatému pomerančovému a citrónovému aroma nachází praktické uplatnění také v západní...
Kořenící přípravek na marockou specialitu ! Originální směs dle tradiční marocké receptury. Dodává orientální chuť pokrmům s jehněčím masem, tažínu a kuskusu. Výrobek může obsahovat stopy sezamu, skořice, celeru, lepku.
Známý též jako zrno Selim, patří do skupiny nepravých aromatických pepřů. Divoce roste podél celého západního pobřeží afrického kontinentu. Jeho dlouhé vazivové lusky mají silnou pryskyřičnou, muškátovou a dřevitou aromu. Stejně i tak to chutná, a navíc se špetkou mentolu a hořkosti. Lusky prakticky nejsou pálivé. Obsahují zrnka, která se vyznačují...
Pepř guinejský neboli rajské zrno, melegueta, aframon či guinejský kardamom patří do skupiny nepravých aromatických pepřů. Původně se pěstoval podél pobřeží západní Afriky, od Guinejského zálivu až po Etiopii, kde je známý jako meleguetský pepř. Se svým květinovým a mentolovým aroma je výrazně pikantní jako pravé pepře, zároveň ale jemný. Výborně okoření...
Essesse jsou lusky západoafrické rostliny, obecně známé jako „čtyři strany“, a to proto, že lusky mají na stranách čtyři silné rýhy, jako by krvácely. Lusky se vyznačují jemnou a opojnou vůní, která je v této směsi zvýrazněna hřebíčkem. Směs essesse a hřebíčku je v západoafrické kuchyni velmi ceněná. Okoření různé druhy omáček a marinád, decentně doplní...
Omáčka z dužniny palmových plodů je nepostradatelnou ingrediencí používanou v západoafrické kuchyni. Tato složka s vysokým obsahem vlákniny dodává vašim africkým omáčkám zvláštní chuť a vůni. S touto palmovou omáčkou zažijete exotický výlet do Afriky, plný barev a chuti přímo u vás doma!
Kořenící přípravek na senegalskou specialitu ! Základní surovina stejnojmenného tradičního pokrmu yassa, který je populární v celé západní Africe. Použijte jej do různých ragú, marinád na grilované maso, bramboráků či jej přimíchejte k dušené zelenině. Vyrobeno dle pravé senegalské receptury. Výrobek může obsahovat stopy sezamu, skořice, celeru nebo lepku.