Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Více informací |
Přijmout všechny cookies Personalizovat |
Přijmout zvolené cookies |
Zavolejte nám
+420 775 791 057
Objevte kouzlo Růžového Ibišku, známého také jako Bissap v Africe a Karkade v Egyptě. Tento BIO sypaný čaj je skvělým společníkem pro podporu zdraví ledvin a efektivní detoxikaci. - Přináší úlevu při nadměrném pocení, ideální po sportovní aktivitě nebo během pobytu v horkém klimatu. Osvěžující chuť umocníte přidáním máty peprné.
Vychutnejte si tento osvěžující nápoj s přirozenými detoxikačními účinky a udržujte své tělo ve skvělé kondici každý den.
Skladem
11 ks
Příznivě upravuje srdeční činnost, snižuje krevní tlak a hladinu cholesterolu v krvi, je protizánětlivý, stimuluje paměť. Doplňuje nedostatek vitaminů, minerálů a soli v organizmu, proto se doporučuje i osobám, které se silně potí a jsou oslabené ztrátou solí (sportovci, pracující v teplém prostředí, nemocní s horečkami nebo lidé cestující do klimatického pásma s vyššími teplotami). Vychlazený je čaj vhodný při horečkách a "vnitřním přehřátí".
RECEPT NA IBIŠKOVÝ ČAJ:
Nechte 1 až 2 polévkové lžíce květů 5-10 min. louhovat ve 250 ml vody. Lze louhovat v teplé i studené, u studené je ale třeba mít na paměti delší čas pro vylouhování. Ibišek je svou povahou mírně kyselý, pokud chcete zredukovat jeho chuť, přidejte více vody.
RECEPT NA IBIŠKOVÝ DŽUS:
Inredience:
1 šálek ibiškového květu
1,5 litru vroucí vody
Pár listů čerstvé máty
1 polévková lžíce vody z pomerančového květu
špetka strouhaného muškátového oříšku
1 sáček vanilkového cukru
40 g cukru
Příprava:
Vařte vodu a chodce po dobu 25 minut. Vyjměte z ohně a přidejte do ní ibiškové květy. Nechte vychladnout a poté přefiltrujte. Přidejte cukr a pár listů máty peprné. Pro více exotickou chuť můžete dle libosti přidávat vodu z pomerančového květu, muškátový oříšek (nebo ananasový džus ale je třeba předem snížit množství cukru). Nechte znovu úplně vychladnou v lednici.
Podávejte s ledem. Džus lze pit kdykoliv během dne, však nejlépe ráno.
RECEPT NA JAMAJKÝ SOREL S RUMEM:
Ingredience
75 cl vody
20 cl bílý rum
1 LIMETKA
7 - 8 sušených květů ibišku
1 polévková lžíce tekutého třtinového cukru
Příprava: Zahřejte vodu v konvici, vložte květy ibišku do velkého salátového dresinku. Nalijte vroucí vodu na květy ibišku a nechte vyluhovat až do úplného ochlazení Stlačte limetku, přefiltrujte, přidejte do ibiškové šťávy a vše dobře promíchejte. Přidejte třtinový cuk a znovu promíchejte vše.. Nalijte nápoj do hlubokého sklenici nebo do vhodné láhve, dobře zavřete a umístěte do chladničky nejméně dvě hodiny.