Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Více informací |
Přijmout všechny cookies Personalizovat |
Přijmout zvolené cookies |
Zavolejte nám
+420 775 791 057
Gari je jemná krupička z fermentované dužiny manioku, klíčová surovina v západoafrické kuchyni. Tato bezlepková mouka se vyznačuje vysokým obsahem škrobu a nízkým obsahem bílkovin. Ideální pro přípravu kaší, placek, zahušťování polévek a omáček nebo jako přísada do těsta.
Skladem
10 ks
Krupička gari z fermentovaného manioku je základní surovinou v mnoha západoafrických kuchyních. Tento produkt se vyrábí z dužiny manioku, která je rozdrcená, prosátá a sušená na ohni. Tento proces jí dodává jedinečnou chuť a texturu. Maniok, známý také jako yuca nebo kasava, je hliznatá rostlina pěstovaná v tropických oblastech a je klíčovou potravinou v mnoha formách.
Krupička gari je ideální pro přípravu různých kaší a pokrmů, které jsou populární v zemích jako Togo, Čad, Ghana a Nigérie. Díky vysokému obsahu škrobu (75 %) poskytuje sytost a energii, zatímco nízký obsah bílkovin (2 %) činí produkt lehkým na trávení.
Je vhodná pro přípravu placek, zahušťování polévek a omáček nebo jako přísada do těsta. Jednou z hlavních výhod krupičky gari je její bezlepková povaha, což ji činí ideální alternativou k tradičním obilovinám pro osoby s intolerancí na lepek.