Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Více informací |
Přijmout všechny cookies Personalizovat |
Přijmout zvolené cookies |
Zavolejte nám
+420 775 791 057
Kořenící přípravek na senegalskou specialitu ! Základní surovina stejnojmenného tradičního pokrmu yassa, který je populární v celé západní Africe. Použijte jej do různých ragú, marinád na grilované maso, bramboráků či jej přimíchejte k dušené zelenině. Vyrobeno dle pravé senegalské receptury. Výrobek může obsahovat stopy sezamu, skořice, celeru nebo lepku.
Attiéké je tradiční západoafrický kuskus vyrobený z manioku. Tento bezlepkový produkt je vytvořen procesem vaření kvašené maniokové krupičky v páře, která je následně sušena na slunci. Výsledkem je potravina bohatá na kalorie s jemně nakyslou chutí. Jako příloha je Attiéké skvělý doplněk k různým pokrmům. Nejčastěji se podává s grilovanou rybou, hovězím...
Fonio je prastará africká obilovina, která je jako tajemný poklad plný chutí a zdravých benefitů. Tato bezlepková dobrota se pyšní nízkým glykemickým indexem, což ji činí ideálním společníkem i pro diabetiky nebo ty, kdo sledují svůj dietní režim. Fonio není jen o zdraví, je také o chuťovém potěšení. Je lehce stravitelná a připravit ji můžete na různé...
Banán plantain neboli Aloko je africká delikatesa, kterou si můžete vychutnat jako jednohubku nebo předkrm. Tento exotický poklad se hodí k smažení i vaření a jeho sladké tajemství vás určitě nadchne. Pro trochu více dobrodružství zkuste podávat smažené plantainy s pikantním feferonkovým pyré a grilovaným masem - tahle neobvyklá ale neskutečně lahodná...
Zdravé mlsání čili rozdrcená dužnina plodu baobabu k cucání jako bonbón. Každý bonbón obsahuje tvrdou pecku, která není k konzumaci, vyplivněte ji. Není vhodné pro dětí do 3 let, může vznikat riziko spolknutí pecky. Uchovejte v suchém prostředí. Datum trvanlivosti: viz datum uvedené na obalu Balení: 100 g Země původu: Senegal Kód: 514334
Djansang neboli Akpi jsou jádra ze semen stejnojmenné západoafrické lesní rostliny. Tradičně se používá ke zjemnění nebo zahuštění omáček. Djansang Akpi je olejnatá semena, chuťově připomínající arašídy, které mohou vhodně nahradit. Způsob použití: použijte celá nebo drcená a přidejte do teplé omáčky.
Gari je jemná krupička z fermentované dužiny manioku, klíčová surovina v západoafrické kuchyni. Tato bezlepková mouka se vyznačuje vysokým obsahem škrobu a nízkým obsahem bílkovin. Ideální pro přípravu kaší, placek, zahušťování polévek a omáček nebo jako přísada do těsta.
Omáčka z dužniny palmových plodů je nepostradatelnou ingrediencí používanou v západoafrické kuchyni. Tato složka s vysokým obsahem vlákniny dodává vašim africkým omáčkám zvláštní chuť a vůni. S touto palmovou omáčkou zažijete exotický výlet do Afriky, plný barev a chuti přímo u vás doma!
Vyrobeno z vybraných 10 speciálních koření a bylin v tom nejlepším poměru. Směs Mbongo přináší Vašim chuťovým pohárkům skutečné gurmánské dobrodružství africké kuchyně. Má silné a pikantní aroma, které Vás příjemně překvapí. Máte-li rádi tmavohnědé omáčky, pak ji určitě oceníte. Směs Mbongo je koření, které rozhodně musíte stojí za ochutnání.
Malé bobule hnědé barvy s aroma červeného ovoce jsou plody tropické rostliny, která se vyskytuje v západní Africe od Senegalu po Kamerun. Malam tvoří základní surovinu proslulých místních specialit, „omáčka Marie Penja“ a „kuře DG“ neboli kuře pro generálního ředitele. Aroma je výrazné, s nádechem kafru, chuť ovocně hořká se špetkou pikantnosti. Výborně...
Zrno přátelství pochází ze západoafrické rostliny rodu Aframomum, příbuzné zázvorovitých jako kardamom, kurkuma nebo guinejský pepř. Má vynikající ovocnou chuť připomínající banán, lékořici a citrusy. Tato zrnka jsou doslova pochoutky. Můžete je jíst jen tak a chroupat třeba celý den namísto nezdravých sladkostí nebo je použít mletá při přípravě jídel....
Mbongo je západoafrická rostlina s aromatickými zrny ukrytými v hnědých, luskovitých plodech. Je známé také jako šťavnatá melegueta a pochází ze stejného rodu jako Aframomum melegueta (rajské zrno), jemuž se podobá chutí s tím rozdílem, že Mbongo není pikantní. Jeho zrna mají prchavé dřevité, kafrové a citrónové aroma. Mbongo se hodí k drůbežím masům,...