Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Více informací |
Přijmout všechny cookies Personalizovat |
Přijmout zvolené cookies |
Zavolejte nám
+420 775 791 057
Kořenicí rostlina ze skupiny nepravých pepřů, která roste pouze na náhorních plošinách v západní části Kamerunu. V tradiční kamerunské kuchyni se používá hlavně ke kořenění banánu plantain a vyhlášené speciality „kuře DG“ (kuře pro generálního ředitele). Díky svému bohatému pomerančovému a citrónovému aroma nachází praktické uplatnění také v západní...
Kořenící přípravek na marockou specialitu ! Originální směs dle tradiční marocké receptury. Dodává orientální chuť pokrmům s jehněčím masem, tažínu a kuskusu. Výrobek může obsahovat stopy sezamu, skořice, celeru, lepku.
Essesse jsou lusky západoafrické rostliny, obecně známé jako „čtyři strany“, a to proto, že lusky mají na stranách čtyři silné rýhy, jako by krvácely. Lusky se vyznačují jemnou a opojnou vůní, která je v této směsi zvýrazněna hřebíčkem. Směs essesse a hřebíčku je v západoafrické kuchyni velmi ceněná. Okoření různé druhy omáček a marinád, decentně doplní...
Otevřete dveře do světa starobylých obilovin s naší celozrnnou moukou z prosa perlového. Tato paleo obilovina, oblíbená v africkém sahelu, je nejen chutná, ale také nabitá živinami jako jsou železo, zinek a vápník. Proso perlové je bezlepková, má nízký glykemický index a působí jako antioxidant. Táto celozrnná hladká mouka z prosa perlového přidá...
První pepř, který je chráněn zeměpisným označením Africké organizace duševního vlastnictví a je jedním z nejlepších druhů pepře na světě. Vyznačuje se specificky divokým a dřevitým aromatem, způsobeno vulkanickou půdou stejnojmenného kamerunského údolí, kde se tento pepř pěstuje. Jeho pikantně hřejivá a mírně nakyslá přichuť překvapivě ladí s omáčkami a...
Nepražené Boby kakaovníku odrůdy Criollo z kamerunských plantáží patří ve světových produkcích kakaa k nejvzácnějším. Odrůda Criollo se vyznačuje svou vysokou kvalitou, bohatou chutí a širokou škálou vůní a příchutí. Nepražené boby chutnají silně dřevitě, nakysle a nahořkle. Propůjčí jedinečnou chuť a vůni téměř každému jídlu (omáčky, sýry, ovocné...
Pebe, zrnka muškátovníku Monodora jsou díky chuťové podobnosti s muškátovým oříškem známa také jako nepravý muškátový ořech. Výtečně okoření grilované a pečené maso. V Kamerunu se bez nich neobjede žádná grilovací party. Hodí se k rybím, drůbežím a červeným masům, do marinády spolu s česnekem, cibulí, paprikou, zázvorem nebo chilli. Má citrónové a...
Tato kořeninová paprička různého zbarvení je podobně jako tabasco odrůdou rodu Capsicum frutescens. Na Scovilleho stupnici má hodnotu 8. Vyznačuje se velmi ostrou pálivou chutí. V zahraničí se táto chilli nazývá také ptačí paprika. Jako planá rostlina byla v Africe velmi rozšířena a na jejích plodech si často pochutnávali ptáci.
Boby kakaovníku odrůdy Criollo z kamerunských plantáží patří ve světových produkcích kakaa k nejvzácnějším. Odrůda Criollo se vyznačuje svou vysokou kvalitou, bohatou chutí a širokou škálou vůní a příchutí. Pražené boby mají silně zemité, typicky kakaové aroma. Proto se uplatňují především v cukrářství. Dochutí a ovoní téměř každé jídlo (omáčky, sýry,...
Kořenící přípravek Curry selection na karibskou specialitu ! Díky vybranému složení je tato směs jedním z nejpálivějších druhů kari. Výborně okoření pokrmy s orientální a karibskou přichutí. Výrobek může obsahovat stopy sezamu, skořice, celeru či lepku. Skladujte v suchu a chladu, mimo dosah denního světla.